۲۲ خرداد ۱۳۹۹، ۲۲:۵۰

مدیر کل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی:

شهرستان تویسرکان ذخیره‌گاه ژنتیکی ارزشمندی برای گردوی کشور است

شهرستان تویسرکان ذخیره‌گاه ژنتیکی ارزشمندی برای گردوی کشور است

همدان - مدیر کل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه شهرستان تویسرکان ذخیره‌گاه ژنتیکی ارزشمندی برای گردوی کشور است، گفت: تویسرکان در تولید گردو استعدادی ویژه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، داراب حسنی عصر پنج شنبه در سی و چهارمین مراسم تجلیل از نمونه‌های بخش کشاورزی استان همدان که در شهرستان تویسرکان برگزار شد، گفت: تویسرکان منطقه‌ای ویژه است که در تولید گردو استعدادی ویژه دارد.

وی بابیان اینکه در محصول گردو ثروت قابل توجهی وجود دارد که باید برای آن برنامه داشت، اضافه کرد: اصلاح باغات گردو و اجرای طرح سرشاخه کاری همچنین تولید نهال گردوی پیوندی در این شهرستان از جمله برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است که در راستای حمایت از تولید این محصول در حال اجرا است.

حسنی ادامه داد: وجود نیروی انسانی زبده در کنار تنوع محصول گردو در شهرستان تویسرکان یک مزیت است که سبب شده برای دیگر محصولات باغی نیز از سوی وزارتخانه برنامه ریزی صورت گیرد به طوری که برای محصول انگور ملایر نیز برنامه‌هایی ارائه شده است.

وی اضافه کرد: برای انگور ملایر نیز برنامه‌هایی برای اصلاح باغات در قالب طرح فراز و همچنین تنوع دهی به ارقام انگور برنامه ریزی شده که در دست اجرا است.

تولید سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن کشمش در کشور

وی گفت: در سطح کشور سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن کشمش تولید می‌شود که شهرستان ملایر دارای سهم قابل توجهی از تولید این محصول است لذا برای کشمش نیز با بهره گیری از ظرفیت‌های کشاورزی قراردادی برنامه ریزی هایی انجام شده و در دست اجرا است.

فرماندار شهرستان تویسرکان نیز اظهار کرد: تویسرکان، شهرستانی منحصر به فرد در شاخص‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.

رسول حسینی با بیان اینکه شهرستان تویسرکان با جمعیتی بالغ بر ۱۰۵ هزار نفر دارای ۱۰۵ روستا و سه شهر است، گفت: قاطبه مردم شهرستان فعالان و زحمت کشان بخش کشاورزی هستند.

فرماندار تویسرکان از وجود ۱۸۰ هزار هکتار مرتع و اراضی کشاورزی در سطح شهرستان سخن گفت و افزود: بیش از ۵۵ هزار هکتار مساحت زراعت و ۹۵۰۰ هکتار مساحت باغات شهرستان تویسرکان است.

وی بااشاره به اینکه شهرستان تویسرکان مجری طرح عظیم سرشاخه کاری گردو در کشور است، گفت: ۳۰۰ هزار پیوندک تا کنون در این طرح در شهرستان زده شده است.

حسینی به زبانزد بودن کیفیت و طرح سرشاخه کاری گردو در کشور کانادا اشاره کرد و گفت: تویسرکان با ۵۵۰۰ هکتار باغ گردو و برداشت ۲۰ هزار تن قطب تولید گردو است.

وی با تأکید بر اینکه شهرستان تویسرکان در تولید سیر، سماق و آلو ظرفیت بالا و قابل توجهی داشته و قابل طرح در کشور است، گفت: گندم، جو و کلزا نیز در شهرستان حرف برای گفتن دارند.

حسینی وجود ۳ نمونه کشوری استان در بین چهار نفر از تویسرکان را نشان از توان بالای کشاورزان شهرستان دانست و افزود: این مهم، دلیلی برای برگزاری سی و چهارمین دوره تجلیل و معرفی نمونه‌های بخش کشاورزی استان همدان در تویسرکان است.

تویسرکان رتبه دوم سطح زیر کشت گلخانه‌های استان همدان را داراست

وی بابیان اینکه شهرستان تویسرکان رتبه دوم سطح زیر کشت گلخانه در استان همدان را دارد، ابراز امیدواری کرد: در سال جهش تولید لحظه به لحظه شاهد توسعه همه جانبه شهرستان بویژه در بخش کشاورزی باشیم

امام جمعه شهرستان تویسرکان نیز با تأکید بر اینکه نسبت به صادرات محصولات کشاورزی نمی‌توان بی تفاوت بود، افزود: محصولاتی مانند سیر، گوجه و مواردی از این قبیل اگر صادر نشود کشاورز به مشکل برمی خورد،

حجت الاسلام مرتضی موحدی خرد شدن اراضی را آفتی برای مقوله کشاورزی دانست و تأکید کرد: باید به تعاونی‌ها کمک کرد و تسهیلاتی در اختیارش باشد تا در تجمیع اراضی موفق عمل کنند.

امام جمعه تویسرکان با اشاره به توفیق غربی‌ها در زمینه کشاورزی‌ها مکانیزه، گفت: در ایران نیز می‌توانیم با همت و مشارکت و اهتمام بیشتر در مسیر مکانیزه شده فعالیت‌های کشاورزی پیش رفت.

وی با اشاره به اینکه استفاده از مواد شیمیایی زیاد و سموم اصولی نیست و موجب تخریب محصولات کشاورزی می‌شود به وجود متخصصان کشاورزی در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: باید از متخصصان عرصه کشاورزی در راستای افزایش بهره وری استفاده کرد.

تجربه کشاورزان در کنار تخصص دانش آموختگان می‌تواند افزایش بهره وری را به دنبال داشته باشد وی با اشاره به اینکه پیشرفت علمی ایران ۱۱ برابر دنیاست، افزود: تجربه کشاورزان در کنار تخصص دانش آموختگان می‌تواند افزایش بهره وری را به دنبال داشته باشد.

امام جمعه تویسرکان تصریح کرد: کشاورزان در تولید محصولات باید دقت داشته باشند تا با استفاده بی رویه از سموم آن را خراب نکنند.

حجت الاسلام موحدی آبیاری درست را اولویت بخش کشاورزی دانست و افزود: تنش‌هایی که بعضی از باغداران و کشاورزان با امور آب دارند باید توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان حل شود.

مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان نیز گفت: فرآوری گردو و پرهیز از خام فروشی، ارزش افزوده و درآمدزایی از گردوی تویسرکان را متحول و چندین برابر می‌کند.

مسعود اکبری افزود: بازار گردوی تویسرکان هر سال میلیاردها تومان چرخش مالی دارد و این در شرایطی است که عمده گردوهای تولید شده در باغ‌های این شهرستان خام فروشی می‌شود.

وی بیان کرد: ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی گردوی تویسرکان در سال‌های گذشته آن چنان که باید و شاید رقم نخورده و همین امر موجب محقق نشدن بهره وری حداکثری از ظرفیت اقتصادی این محصول در شهرستان شده است.

اکبری حرکت به سمت و سوی محصولات فرآوری مانند کلوچه‌های گردویی، ترشی گردو و محصولات مرتبط ابتکاری و گسترش هدفمند صنایع جانبی و تبدیلی گردو را عامل ایجاد فرصت‌های جدید شغلی و افزایش درآمدزایی در محصول بازار پسند گردو دانست.

وی تاکید کرد: اگر فرآیند فرآوری و فعالیت صنایع تبدیلی گردو در شهرستان تویسرکان به میزان قابل قبولی برسد، تویسرکان می‌تواند از محصول باغی منحصر به فرد و جهانی خود خیلی بیشتر از شرایط فعلی بهره ببرد.

مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان عنوان کرد: ایجاد و راه اندازی نهالستان گردوی تویسرکان به عنوان یکی از نهالستان‌های بزرگ و کم نظیر خاورمیانه با تولید چند هزاری پیوندک نهال گواهی شده کشور، می‌تواند پیوندک‌های مورد نیاز سراسر کشور و حتی خارج از کشور را در آینده‌ای نه چندان دور تأمین کند.

وی گفت: در عین حال طرح اصلاح، سرشاخه کاری و پیوند زنی درختان گردو که اکنون در شهرستان تویسرکان در حال اجرا است با هدف افزایش سطح کمی و کیفی گردوهای تولیدی این شهرستان بی شک بر بازار فروش این محصول جهانی از اثر گذاری بی بدیلی برخوردار است.

کد خبر 4947376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha